h_lwww.tatamicentrum.hu
b1b2b3b4b5b6
h_r
Hírös Brazil Ju Jitsu - Kecskemét
Klubunk a Magyar Ju Jitsu Szövetség tagja
Stílusunk a Hangari Ju Jitsu Kelemen Ryu
Szervezzük a Global Grappling versenyeket
Jelenleg 16 látogató
böngészi oldalunkat.

XlSport interjú Dietz "Cápa" Gusztávval
2010-01-11 00:00:00
Amióta együttműködünk, figyelemmel kísérjük Guszti pályafutását. Az XlSport.hu interjút közöl vele, amelyben a 2010-es terveiről beszél és megtudhatjuk, hogy legközelebb február 6-án Dunaújvárosban fog küzdeni. Az interjúban említi, hogy a szövetségünk klubjaiban - így a Tatami Centrum-ban - is oktat. (Legközelebb 2010 március 20-án lesz Kecskeméten).

A február 6-án, Dunaújvárosban megrendezésre kerülő III. Super GP-n Dietz "Cápa" Gusztáv feledtetni szeretné augusztusi, Végh "Pumukli" Attila elleni MMA-derbijét. A kétszeres brazil dzsicu Európa-bajnok határozott célokkal vág a 2010-es esztendőnek: alapsportágában vb-címre hajt, MMA-ban többet meccselne, de barátjával, az olimpiai bajnok Növényi Norberttel egy sportakadémia létrehozását is tervezik.

Emlékezetes karácsonya volt a 32 éves sportembernek: édesanyjával Nagykanizsára utazott lánykérőbe, ahol eljegyezte csodaszép kedvesét, az Európa szépének választott Laky Zsuzsit. - Annak rendje és módja szerint kikértük a "lyányt", a szülők pedig ki is adták - eleveníti fel a boldog karácsonyi napokat Dietz Gusztáv. - Boldog vagyok, most már kijelenthetem, Zsuzsi gyűrűs menyasszonyom. Ennél jobb dolog nem is történhetett volna velem így év vége felé.

Az állásharcot sem hanyagolja

Az xlsport.hu sok szeretettel gratulál a párnak! Mivel azonban a portál mégis elsősorban sportról szól, így beszélgetésünk is ebbe az irányba fordul. Indításként szóba hozom a "Cápa" művésznéven futó fighter Végh Attila elleni, augusztusi MMA-találkozóját, ahol nem sok időt töltött a ringben, "Pumukli" gyorsan leamortizálta.

- Ma is fáj ez a vereség, de el kell ismernem, az It's Showtime budapesti gáláján Attila jobb volt nálam, megérdemelten győzött - jelenti ki. - A mérkőzés előtt jóval nagyobb volt bennem a drukk, mint amire számítottam, 'megnyomott' a környezet, az előzmények. Nem tudtam függetleníteni magam a körülményektől, még a meccs délelőttjén is tévések voltak nálunk, ami természetesen nem csak nekem szólt, hanem elsősorban kedvesemnek, Zsuzsinak. Egy csomó dolgon 'filóztam', nem éreztem magamban a szokásos erőt, lelkesedést. Az is benne volt, hogy míg a Bárdosi Sanyi elleni meccsen a beszólások feltüzeltek, addig Attilánál nem volt ilyen előzmény. Nem tudtam a kellő hőfokot elérni. Edzőm, Max Carvalho sem tudott ott lenni a Papp László arénában, valószínűleg ez is befolyásolta a formámat. Szégyellem a ringben akkor nyújtott teljesítményemet, annál azért sokkal többet tudok. Már a meccs után kértem visszavágót, Attiláék pedig korrekt módon rábólintottak. Nemsokára az időpont is meglesz, rangos gálán csapunk majd össze!

A brazil dzsicu legismertebb magyar versenyzője azért nem roskadt magába a vereség után, tovább folytatta a munkát, sőt edzőként is egyre aktívabb. Óraadóként a 8 danos Kelemen István fémjelezte tradicionális dzsicus csoportok tagjainak tart tréningeket országszerte, többek között Hatvanban, Kecskeméten, Cegléden, Debrecenben és Nyíregyházán igyekszik megismertetni a stílus brazil válfajával az érdeklődőket. Az MMA-hoz nélkülözhetetlen állóedzéseket sem hanyagolja, ha teheti, a K-1-menő Karacs Attila vezette tréningeken teszteli ütés- és rúgástudományát. Tisztában van vele, hiába tud földharcban talán mindenkinél többet a magyar ketrecharcosok közül, 'állásban' való megfelelő jártasság nélkül erősen szellős taktikai repertoárja. A jövőben megpróbálja még jobban ötvözni a stílusokat, persze, a brazil dzsicut helyezve előtérbe. Komplex felkészülését természetesen brazil mestere, Max Carvalho irányítja, akiben vakon megbízik.

"Az török áfium ellen való orvosság"

Február 6-án, a dunaújvárosi III. Super GP-n a török Abdullahuval szemben mutathatja meg, hogy egyre többet sajátít el a kevert harcművészetek fogásaiból. De vajon mi lehet az török áfium ellen való orvosság?

- Láttam már meccselni a srácot, egy csapattársammal, Varga Leventével küzdött, aki egy háromszögfojtással verte meg. Hasonló elképzelésem van nekem is a taktikáról, azaz a földharcot preferálnám. Meg kell tanulnom azokat a dolgokat erőltetni az MMA-ban, melyekben jó vagyok. Az kell, hogy az első pillanattól az én elképzelésem érvényesüljön, mert akkor bárhol képes vagyok meglepetést okozni, nem csak saját kategóriámban. Az MMA-ban is a legjobbak közé akarok kerülni, de ehhez versenytapasztalatra van szükségem, egy-két derbit még meg kell vívnom - szabja meg a jövő irányát.

Tovább folytatva a szakmázást megjegyzem, a nagyközépsúly és a félnehézsúly magyar MMA-harcosai nemzetközi szinten is jó erőt képviselnek, felvetem, mi lenne, ha a legjobbak egy kieséses rendszerű tornasorozatban csapnának össze.

- Nem tartom rossz ötletnek, nem zárkóznék el tőle, én is úgy vélem, ezekben a kategóriákban valóban összegyűltek a jó bunyósok. Érdekes meccsek jöhetnének össze, de még jobb lenne, ha nem egymás ellen, hanem nemzetközi szinten vívnánk ki magunknak respektet. Jelen állás szerint erre lesz is lehetőség, Szeri Attila tervez ilyen lépéseket. Ám erről még korai lenne konkrétumokat megosztani az olvasókkal. De nem csak félnehéz- és nagyközépsúlyban, alatta is, felette is vannak jó magyar fighterek.

Dietz Gusztáv a dunaújvárosi 'matekon', akárcsak eddigi ütközetein, bizton számíthat hátországa, a magyarországi brazil dzsicusok támogatására. A BJJ jelszava: úgy küzdünk, mint egy család! A török Abdullahu elleni találkozóján a szorítósarokban már ott lesz mestere, Max Carvalho is, a ringsegédi feladatokat pedig a két barát, Halmi Viktor és Varga Levente látja el. "Cápa" szerint a sikeres szerepléshez elengedhetetlen a megfelelő háttér, a bizalom, az összetartás.

Vágyak, álmok

Végezetül a malacsültes, pezsgődurrogtatós, konfettiesős szilveszteri hangulatot meglovagolva, 2010-es céljairól érdeklődöm.

- Az idén szeretném megszerezni brazil dzsicuban a világbajnoki címet - tölti meg tartalommal erősen sablonos kérdésemet. - MMA-ban jó pár kemény meccset akarok vívni, tapasztalatot szerezni, bizonyítani, itt is van keresnivalóm! Növényi Norberttel 'végjátékban' vagyunk a sportakadémia beindításával, az év végére szeretnénk több városban jelen lenni. Az akadémia a Szent István Egyetemmel működik majd együtt, a hallgatók edzői- és táplálkozás szakértői bizonyítványt szerezhetnek. Végezetül a magánéletről: nagyon szeretném, ha valóra válna egy álmom, s 2010-ben fiam születne. Saját kezemmel emelnék neki templomot, én lennék a világ legboldogabb embere!

 
Kapcsolódó anyagok:
Dietz Guszti kikapott Végh Attilától 2009-08-29
II. Cápa szeminárium - beszámoló 2009-03-21
Dietz "Cápa" Gusztáv aranyérmes a BJJ Európa Bajnokságon! 2009-02-03
I. Cápa szeminárium a Bányai dojo-ban 2008-09-20
Cápa győzött Bárdosi ellen 2008-08-30

Hozzászólások (0)    - A hozzászóláshoz be kell lépned.


2010 év összes híre itt található...
Azonosító:
Jelszó:
Regisztrálok
2024 Július
HKSzCs PSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

     

Látogatók száma:
1032279110322791103227911032279110322791103227911032279110322791


Harcművészek az Egészséges Gyerekekért

Levélküldés