Klubunk harmadik alkalommal szervezte meg a tavaszi piknikjét, lassan hagyományosnak mondhatjuk. Annak ellenére, hogy a személyek kissé változnak (sokan voltak most először), a létszám közel azonos, most is ötvenen voltunk. Különleges pörköltek készültek: szürkeharcsa- és birkapörkölt, a köret is különleges volt: túróscsusza. |
Annak ellenére, hogy a személyek változnak (sokan most voltak először), a létszám közel állandó, ugyanis megint ötvenen voltunk. Igazi családi nap lett belőle, ennyi kisgyermekes család eddig még egyszer sem volt kinn velünk. Születésnapot is ünnepeltünk tortával, ahogy kell; Sinkó Dani ma volt 10 éves, ezúton is kívánunk neki hosszú életet és jó egészséget!
Fekete Sanyi igazi ínyencséggel készült: kapros magyar szürkeharcsa pörkölttel. Ritkán eszünk ilyet, ilyen finomat. Ráadásul Orbán Józsi hozott hozzá túróscsuszát, annyit, hogy a másik pörkölthöz is elég volt. Köszönjük mindkettőjüknek a sok munkát, a finom falatokat!
A harcsa már dél előtt elkészült, nem úgy a birkapörkölt. Cseri Józsi a birkapörkölt híve, nagyon jól is készíti el, hiszen csinálta már sokszor. Koros birkát vesz, ami persze egyértelmű, hiszen a fiatal birka nem birka hanem bárány. Jól előkészíti és sokáig főzi, ettől lesz finom és puha. Mondják, ahogy az ember öregszik, egyre jobban szereti a száraz bort és a birkapörköltet. Az biztos, ma a birkapörkölt ízlett a fiataloknak és a még fiatalabbaknak is.
A pörkölthöz kenyér és uborka is járt és a sok-sok házisütemény, amit az anyukák hoztak ki, Isten tartsa meg a jó szokásukat. Mindez megalapozta a hangulatot, a fiatalok szaladgáltak, bicikliztek, cigánykerekeztek lefelé a dombról, horgásztak és belecsúsztak a tóba. A majdnem ilyen fiatalok beszélgettek egymás és némi agyserkentő italok társaságában. Szóba került sokminden, végül is ezek az alkalmak erre kellenek, ezeket a dolgokat a tatamin mégsem tudjuk megbeszélni. Jövőre Veletek újra ugyanitt!
|